Clostilbegyt a fsh

Dobrý den, již rok a čtvrt se snažíme o těhotenství, manžel má horší spermiogram, mně bylo zjištěno FSH 16 třetí den cyklu. Je možné, aby bylo FSH vysoké v důsledku užívání clostilbegytu? Na krevních testech jem byla třetí den cyklu který následoval po cyklu kdy jsem brala naposledy clostilbegyt (celkem 3 měsíce, 5. až 9. den cyklu 2 tablety denně). A pokud ano, jaká by byla, aspoň přibližně, hodnota FSH neovlivněná clostilbegytem? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že vy jako pacient si nemusíte dělat starosti s tím, jaká by měla být hodnota vašich testů, obzvláště, pokud je to jedna hodnota vytržená z kontextu daších vyšetření (všechno se musí dávat do patřičných souvislostí). Pokud se léčíte již rok a čtvrt na neplodnost, bylo by rozhodně na místě navštívit nejbližší centrum asistované reprodukce - reprodukční centrum /kde vás erudovaně vyšetří a postarají se o správnou léčbu/ a pokud v IVF centru jste, popřemýšlela bych o jeho změně. Kontakty na pracoviště IVF, kde nejen provádějí umělá oplození, ale i vyšetřují všechny, kterým se dlouhodobě nedaří počít dětátko, najdete zde: http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra . Objednat se můžete i sama bez doporučení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x