Clostridium difficile

Chtel bych vědět zdali je mozne kombinovat užívání pobiotik-biopron se smectou?jsem po léčení antibiotiky vankomicin cca 3 tydny, stále na diete avšak zdravotní stav se plně neobnovil - nadýmaní, žlutá stolice a hlen částečně zůstává. Ma smecta v tomto pripade nejaky smysl?potrebuji se jiz srovnat. děkuji

Odpověď odborníka:

Smecta v tomto případě nebude mít pravděpodobně velký efekt, ale probiotika a prebiotika jsou vhodná pro obnovu střevní flóry. Pokud obtíže přetrvávají, doporučuji zkontrolovat stolici na přítomnost klostridií. Někdy se za sebou objeví několik atak klostridiové střevní infekce a je třeba antibioticky zasáhnout opakovaně. V případě pozitivity se prosím obraťte, vzhledem k uvedenému místu bydliště, nejlépe na infekční oddělení v Českých Budějovicích.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: