Clotrimazol při menstruaci

Dobrý den, brala jsem zhruba týden na kampylobakterie Normix a Azitromycin. Teď cca 10 dní po dobrání se mi udělala mykoza zřejmě- nikdy jsem jí ještě neměla, ačkoliv atb beru dost často. Pociťují svědění vně a hlavně uvnitř pochvy a měla jsem asi 5 dní čirý výtok. Koupila jsem si čípky Clotrimazol, celkem 6 a krém Clotrimazol. Ale mám teď každým dnem dostat menstruaci, už mi "mešká" asi 6 dní. Píšou v letáku, že léčba tobolkama se nemá přerušovat, že je nutné ji ukončit před nástupem menstruace. Já si ale už dnes odpoledne vzala první čípek, protože už se to nedalo vydržet. Mohu se zeptat, co mám dělat až ms dostanu? Opravdu se nemůžu mazat okolo a pomocí aplikátoru si tam umisťovat čípek? Děkuji moc, mám strach, aby se mi to nevracelo. A ještě mě napadá- jestli to mazání clotrimazolu nějak výrazně může narušit funkčnost kondomu? Děkuji za Váš čas, Radka

Odpověď odborníka:

Určitě bych po nástupu menses terapii nepřerušovala, pohlavní styk nyní nedoporučuji vůbec, co se týče funkce kondomu - skutečně může být snížena,.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: