Clotrimazol v těhotenství

Mel bych dotaz moje manželka je v 7tydnu těhotenství,a byla ji gynekoložkou zjistena vaginální mikoza.Bylo ji lekarkou doporuceno používat clotrimazol al100.vagynalni tablety.Chtel bych se zeptat zda tyto tablety nemohou ovlivnit vývoj plodu.dekuji za odpověď Zaloudek

Odpověď odborníka:

Jakube, nemějte strach. Clotrimazolové tablety se v těhotenství běžně předepisují a používají. Pokud je léčba potřebná, což u Vaší manželky zřejmě je, clotrimazol je v těhotenství první volba. Je však potřeba tablety zavádět bez pomoci aplikátoru, na což manželku paní doktorka jistě upozornila. Obvyklá doba podávání u těchto tablet je 6 dnů. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: