Cmp

Pan 81 let po cmp dne 4.6.bez vetsich probl 6.6.neklid zmatenost nazv.deliriem pocmp 8.6.prevezen na psych.duvod nemoznost zajisteni dohledu delano znovu ct lumbalka od premisteni v klidu psych.leky nejsou podavany dle slov p.doktorky neni psych.pac.ale je tu obcas pozorovatelny lehka zmatenost nebo zapometlivost z duvodu upoutani na luzku i hybnost ktera nebyla pricinou prihody do nem.sel pan po svych i po prevozu chodil nevim co dal vzit dom na neur.zalecen na psych nepatri i kdyz po domluve s lekarkou je nejaky cas mozny pobyt chci aby sel domu ale nevim zda se jeste stav zlepsi pani doktotka je pro dom peci ale nezajistim 24hod dohled jsem pecovatelkatak neco zvladnu ale urcite ne kazdou minutu pan je kazdy den jiny i kdyz pokrok urcity je videt neodhadnu vsak jestli doba od postizeni je dlouha ci kratka dekuji

Odpověď odborníka:

CMPmůže být spojena se zmateností.Stav se po 14 dnech od vzniku může změnit oběma směry-tedy zlepšit,ale bohužel i progredovat.Pokud je jak popisujete, neklidný a zmatený a jste na péči sama,nespěchejte s propuštěním do domácí péče do stabilizace stavu.Navštěvujte ho co nejvíce můžete,povídejte si s ním,je-li možno mobilizujte ho.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: