Cmp a nízká srážlivost krve

Dobrý den, je mi 26 roků a v poslední době jsem přečetla a vyslechla spoustu článků na tém a cévní mozková příhoda u mladých žen... Jelikož jsem se také dočetla, že je vyšší riziko u žen které berou antikoncepci a které mají poruchy srážlivosti krve - což je můj případ, chtěla bych se zeptat - jsem prý mírně anemická, mám nízkou srážlivost krve a v nynější době užívám antikoncepci Yadine, plyne z toho pro mě zvýšené riziko, nebo riziko CMP? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych se přimlouvala, pokud jste již nenavštívila specializovanou hematologickou ambulanci ( hematolog-specialista na choroby krve ), tak to učiňte. Tam vás budou instruovat a hlídat na kontrolách naprosto profesionálně a nebudete se muset obávat žádného rizika. V případě potřeby se nasadí i ev.léky a rozhodně vám pomohou zaléčit i tu "mírnou anemii", kterou uvádíte. Při HA ( antikoncepci ) a poruchách srážení krve je opravdu mírně vyšší riziko trombos a embolií - které se mohou projevit v těle i např. jako CMP (j iným slovem ictus ). Pokud kouříte, riziko se ještě navyšuje. Proto dbejte na zdravou výživu, rozhodně popřemýšlejte o faktu přestat kouřit a další zásady najdete na dole uvedených odkazech. Pokud byste měla zájem o více informací nebo o ev.zapojení se do pacientských organizací, najdete kontakty na těchto dvou odkazech: http://www.ictus.cz/ http://sdruzenicmp.cz/cz/ Nesmírně cenné informace ohledně předcházení CMP a mnoho jiného najdete ZDE: http://sdruzenicmp.cz/cz/pruvodce-cmp/ Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: