Cmv

Dobrý den, někdy v minulosti jsem prodělala CMV, zjištěno bylo při prvním těhotenství, po porodu uplynulo již 10měsíců a pořád mám protilátky Anti-CMV IgG i IgM(45,100U/ml) pozitivní. Po provedené PCR na detekci antigenu byla negativní. Chci se zeptat, existují na to nějaké léky, či jak se tohoto viru zbavit. Chtěli bychom druhé mimino a s tímto mi těhotenství nedoporučují. Jaký na to máte názor vy, či jak byste postupovali?

Odpověď odborníka:

Časné protilátky IgM po prodělané infekci mohou přetrvávat poměrně dlouhou dobu a někdy mohou být hladiny protilátek falešně pozitivní. Pokud je PCR na CMV negativní, virus se již ve vašem těle nevyskytuje. Problémem v těhotenství je pouze primoinfekce CMV, nikoliv prodělaná infekce, proto vám nic nebráni, abyste otěhotněla.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: