Cmv-suspektní infekce

Dobrý den, V roce 2004 jsem měla CMV-suspektní aktivní infekce Četla jsem o CMV kde se píše, že ženy, které nemají protilátky k CMV, což znamená, že jsou vnímavé k infekci s možností primární nákazy v těhotenství, s eventuálními následky vážnými pro plod. Je alarmující /se dále v článku píše/, že ženy ve věkové skupině 21-25 let /kam patřím i já/ bylo 46%žen SÉRONEGATIVNÍCH, tedy vystavených možné primoinfekci CMV. A to se chci zeptat: letos v září mi z odběrů zjistili, že CMV je u mě SÉRONEGATIVNÍ - což mě ukonejšilo že CMV u mě vymizelo a je negativní, což tedy podle článku není pravda????????Co to znamená pro mě séronegativní?????To není negativní?????? Už mám docela obavy pro případné těhotenství. Mám totiž i chlamydie a ještě musím podstoupit konizaci dělož. čípku kvůli viru HPV. Mám se obávat jestli vůbec někdy budu mít děti????Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jste již infekci CMV prodělala, tak máte v krvi "paměťové" protilátky, a k primární nákaze tedy již logicky nemůže dojít. Konizace je jistě nutná, ale nevylučuje budoucí těhotenství. Ale určitě bych doporučovala ještě dodatečně očkování proti HPV, protože vakcína chrání i proti jiným typům viru, než se kterými jste se setkala.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: