Co dál být v mé kůži ....

Dobrý den. Jsem s odstupem 4 let po plastice křižových vazů obou kolen posl v 2006),po 6 letech defekt při karate chrupavky v koleni s následnou léčbou kmenovými bunkami,chondrokraftem (12/2013) vše bez výr.efektu 1-2 stupen artrozy).. rehabilituju na kole a plavu.Cvičím stabilitu svalů u kolen na správné držení... Jaké jsou možnosti v mém věku bez nutnosti totální endoprotézy?Je možnost vyměnit jen kloubní jamku a jaká je změna k lepšímu. Dodávám,hrával jsem fotbal,tenis,in line,karate..při chůzi spíš trpím.. Pavel

Odpověď odborníka:

Nepopisujete současný stav kolena a jeho funkci. Není jasné zda máte bolesti, jaké jsou rtg snímky. Zda bylo provdeno vyšetření magnetikou rezonancí. Nepopisujete, zda je koleno nestabilní, oteklé, zda dokonce potřebujete případně opěrnou hůl a podobně. Protože se jedná již o stav po operaci je potřeba více informací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x