Co mě čeká?

Dobrý den,chtěl bych se vás zeptat.. V roce 2006 jsem byl na operaci- acetabuloplastika 2007 extrace kovu . byl jsem před měsícem na vyšetření a doktor napsal Pac.po M.Perthes 1.dx.. po 2-etažovém zákroku v 8 letech. Subj.bez obtíží PF svaly oslabené UZ kyčlí a prox.femurů: kyčle klidné. Jen vpravo mirnš indurace kl.p.. Jinak v p et zcela chybí. Cam lese. Na rtg sklon skříšky slušný . krytí hlavice.která reparována.suff.. Vysoký stav VT.extremně krátký krček. Res.: St.p.M. Perthes 1.dx.závažného typu. Coxa planovara brevis 1.dx. FAI 1. dx.sec. Terap.nadále bez sportu a TV.kolo.plavat.objednávám k AG pr.kyčle dále ad CT 3D rek.obj Chtěl bych se zeptat co to znamená a jaká bude operace... Jsem po operaci AG pr.kyčle a noho mě trošku bolí už 5 den.. Jsem student střední školy a učím se na kuchaře.. Můžu tento obor dělat? Mám na něco nárok? Předem moc děkuji!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Od konce dlouhodobá práce ve stoje se zátěží pro Vás vhodná není . Bude záležet na výsledku AG a 3 D rekonstrukce podle nich se rozhodne zda by byl vhodný ještě nejaký další operační zákrok. To Vám řekne Váš operatér, v podstatě připadá v úvahu artroskopické ošetření kyčelního kloubu, pokud máte bolesti... Jinak dlouhodobě nepřetěžovat , hrozí Vám časná arthtrosa kyčelního kloubu .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: