Co s tím...???

Dobrý večer, mám k Vám dotaz ohledně mých problémů s páteří. Již vloni jsem se na Vás obracela,poté jsem byla na třetí operaci s bederní páteří (dotaz leden a operace 30.6.2011). Operace dle lékařů byla dost náročná(problém byl vlevo) a já od té doby mám problém vpravo.Nyní mě trápí dost dlouho hrudní a krční páteř,ležela jsem na rehabiltaci-měla osm infuzí,měkkou techniku a cvičení na celou páteř,obstřik pravé lopatky. Bolesti mám stále,těžko se mi dýchá,bolí a brní pravá ruka,až do prstů- Napíši Vám rtg C páteře se šikmými proj.a Th páteře 2/12:napřímená C lordoza,deform.spondyloza C 4-7 ventrálně již počínající přemostění,počínající chondrosa C5/6/7 nelze vyloučit-RTG obraz zatím chudý-jen hraničníprostory meziobratl.foramina volná,jen nepatrné osteofyty prominují do 2 mm C5/6 vpravo. Th páteř s akcentací kyfosy,výrazná deform.spondylosa celé Th páteře na Th 5-11 již ventrálně i vpravo laterálně přemostující,četné artrozy i kloubů costotransversálních bilat. Promiňte mi prosím chyby,snažila jsem se opsat co nejlépe,ruka moc bolí. Můžete mi vysvětlit co že mi to vlastně tak trápí???? Bolesti jsou nepříjemné v celé pravé části páteře,střílí mi to také až do kyčle a vystřeluji jako blesk občas do palce u nohy. Pravá ruka bolí celá,od krku přes rameno,paži,atd. Kolem lopatky to drží,že se nemohu kolikrát dodýchnout...je to moc nepříjemné.Už jsem si prošla svým,po loňské operaci jsem tak věřila,že budu fit a nic....! Nezlobte se prosím,ale vloni jste mi vše vysvětlili a já jsem za to moc vděčná. Děkuji a přeji příjemný večer,Helena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na rentgenu máte popsány degenerativní změny. Z rentgenu ovšem nelze jednoznačně objasnit příčinu Vašich obtíží, záleží na klinickém nálezu, na dalších doprovodných příznacích. NIcméně máte degenerativní změny páteře, zejména v hrudní etáži, jste po 3 operacích páteře, lze tedy předpokládat poměrně značné narušení činnosti celé páteře, blokády páteře. V léčbě se tedy uplatní především analgetika, již loni Vám paní doktorka, která odpovídala na dotaz doporučovala ambulanci léčby bolesti. A já bych Vám ještě doporučila kvalitní fysioterapii, můžete šetrnou masáž, páteř prohřívat suchým teplem. Pokud máte i event. poruchu hybnosti končetin, případně teploty, bude lépe konsultovat situaci s Vaším lékařem. Opakované operace páteře bohužel jsou problematické. V prvé řadě je ale vhodné zvládnout bolest a tam by ambulance léčby bolesti pomoci mohla. Můžete zkusit i akupunkturu. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: