Co užívat po plastické operaci nosu na hojení otoků

Mám objednanou plastickou operaci nosu (včetně kosti). Dle plastického chirurga dojde při tvarování kosti nosu k "vylití" krve do oblasti dolních víček = krevní podlitiny+otok dolních víček a dále otoky budou po operaci i v jiných částech obličeje. Na dotaz, jak ulevit tělu při hojení otoků, lékař uvedl Wobenzym - přičemž ovšem je ho možné brát až tak od čtvrtého dne po operaci, protože současně s pozitivními účinky na otoky na druhou stranu podporuje krvácení. Je po takové operaci nosu vhodnější užívat Wobenzym nebo Phlogenzym (nevím, zda lékař přípravek Phlogenzym zná, nebo zná jen Wobenzym). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Tazateli! Jedná se o dva preparáty s témeř shodnými účinky, proto je dle mého názoru v zásadě jedno, pro který z nich se rozhodnete. Pro léčbu po operačních výkonech se častěji doporučuje novější Phlogenzym, který má ve srovnání s Wobenzymem mírně odlišné složení enzymů s protizánětlivým a protiotokovým účinkem. Výhodou je i menší počet tablet v jednotlivých dávkách. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: