Concor combi 5/5mg

Začala jsem se léčit na vysoký krevní tlak před několika měsíci, velmi špatně jsem snášela léky až lék concor combi byl přjatelný, ale stejně mám problémy otoky kotníků a když běhám do schodů ať v metru nebo jinde těžko se mi dýchá. Výměna léků za concor / piramil 2,5mg. byl ještě horší co se týká otoků byly až ke kolenům. Sama jsem se rozhodla o užívání léků pouze concor 5mg a cítím se zatím velmi dobře. Jsem bez otoků, a nemám i problémy s dechem. Nevím zda to mohu říct internistovi, že jsem si upravila léčbu. Vyšetření srdce bylo negativní bez nálezů, holtr, echo.

Odpověď odborníka:

Concor combi obsahuje betablokátor a blokátor vápníkových kanálů. U blokátoru vápníkových kanálů je nežádoucí účinek otoky dolních končetin a to celkem ve vysokém procentu. Váš lékař vyměnil blokátor kalciových kanálů za Piramil a samotný Concor ponechal (betablokátor). Myslím si, že otoky dolních končetin při užívání Piramilu byly pouze "doběh" blokátoru vápníkových kanálů, někdy otoky trvají až 10 dní. Bude dobré vše svému lékaři vysvětlit a poradit se s ním o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
migréna - Concor 5mg | Od: Zuzana | 19.4.2015 18:06
Vážení,
panem doktorem by byl předepsán Concor 5 0-0-1/2.
Naordinoval mi ho jako prevenci vzniku migrén, na které často trpím. V příbalovém letáku jsou ovšem uvedeny zcela jiné indikace. A nutno dodat, že hlava mě bolí stále. ( Beru to týden. ) Není možné, že se pan doktor v medikaci spletl?
Děkuji Vám předem za reakci!
Z.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x