Condolymata a ockovani

Dobry den, pred mesicem sem se lecila na genitalni bradavice, nyni jsem se jich uz zcela zbavila a premyslim nad ockovanim vakcinou Silgard. Chci se zeptat, jestli by i pro me bylo stale uzitecne a chranilo me i pred navratem typu HPV, ktere sem jiz kvuli bradavicim prodelala, nebo jen temi dalsimi.

Odpověď odborníka:

dobrý den, ve vašem případě bude lepší vakcína cervarix, kondylomata jste měla, tudíž Vás očkování neochrání, jste již nakažena.cervarix ano, silgard je zbytečný.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: