Condyloma accuminatum

Dobrý den, mám Condyloma accuminatum po vyšetřením lékaře. Problém je v tom že výrustky se porad pridavaji s maturitou mam hodne stresu pozde chodim spat kourim a piju alkohol a jsem casto nachlazeny. Rikam parada jeste ze mam tohle nez neco horsiho po vysetreni, ale pote mozna se pozoruji az moc na pleti mi vyrasilo vic pupinku (akne to neni), v dutine ustni mi vyrasil utvar ktery je tam asi mesic zhruba pod jazykem nejake pupinky mozna je to blbost ale mam strach uz kvuli tomu ze mi nebylo spatne kdyz jsem se parkrat neoblekl. HIV bych nemel mit protoze pohlavni styk jsem mel naposledy pred rokem a 10 mesicu cca a sel jsem darovat krev v listopadu 2008 takze kdyby neco zjistili daji vedet. Moc bych potreboval vedet co je to za pupinky pod jazykem a lalok na leve strane ve vysce zhruba vrchnich zubu. Na zaludu mam taky pupinky. Potreboval bych vedet co to je. Dekuji moc a omlouvam se za diakritiku

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neomlouvejte se a dojděte si k lékaři / ústa prohlédne bud stomatolog nebo i obvodní lékař/ a kožní lékař ostatní pupínky (prohlédne ty na žaludu, mohou být důsledkem např. sexuálně přenosné nemoci), samozřejmě na kožním zminte i ty pupínky / a útvar / v ústech - lékař musí vše dát do souvislostí a hlavně vše musí vidět!. Bez podrobného vyšetření a testů z krve vám diagnosu na dálku neurčím, určitě by byly namístě i testy na HIV, abyste byl klidnější. Sám uvádíte, že kouříte a pijete, takže bych doporučila trošku "jít do sebe" a pouvažovat, zda tělo nehuntujete nadbytečně a nestačí mu už jen stres ze samotné maturity. Stres a nadměrná zátěž pitím a zplodinami z kouření tělo nejen oslabuje, ale předčasně jej opotřebovává, já bych myslela, že jej ještě budete v budoucnu potřebovat. :o) . Ale vše je hlavně na vás.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: