Condylomata

Dobrý den.Chtela jsem se zeptat na onemocneni zvane condylomata accuminata.Memu priteli se na penisu objevily vyrustky podobne bradavicim.Byl s tim u urologa a ten ho poslal ke koznimu lekari s tim,ze ma kondylomata a ze mu kozni predepise jen nejakou vodicku.S pritelem jsem 3roky a nikdy jsem partnery nestridala.Ted mam strach,ze budu nakazena take.Je zde velka pravdepodobnost prenosu?Nechala jsem se ockovat proti HPV viru vakcinou Cervarix.V zari mam jit na posledni ockovani.Je mozne aby me vakcina chranila i proti tomuto typu HPV?Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Kondylomata jsou způsobena lidským papilomavirem (HPV - především typy 6 a 11), pokud Vás parner nakazil, jsou je něj virus již přítomen, to znamená, že Vy ho zpětně nakazit nemůžete. Vnímavost k HPV infekci je velmi individuální, výskyt v populaci je vysoký, jen u někoho se ale objeví kondylomata. Kondylomata patří do péče dermatovenerologa - lze je celkem snadno léčit virostatikem Podofylin. Vás může sice vakcína ochránit, ale také nemusí, protože působí jen proti určitým kmenům a není jisté, se kterými jste se již setkala a se kterými ne. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: