Condylomata

Dobrý den, lékař mi diagnostikoval condylomata. Problém se u mě objevil, když jsem užívala antibiotika. Chodím plavat, a plavala jsem i když jsem brala antibiotika. S přítelem v současné době řešíme problém, jestli bradavice mam od něj, jako reakci na HPV infekci, nebo z bazénu. Gynekolog mi řekl, že je možné, že z bazénu. Ale v případě HPV, hrozí nějaké nebezpečí příteli? Třeba při orálním sexu, že by se mu do krku dostala infekce a on by pak měl rakovinu krku? Horzí mu také rakovina hrdla jako reakce na HPV infekci? Nebo jak to je s HPV? Je to tak, že různá těla na sebe různě reagují? Např condylomaty? Jde mi o to, na čem jsme, jestli si budeme HPV přehazovat navzájem a pak umřeme na rakovinu? děkuji za odpověď, vím, že je to hloupý dotaz, doufám, že jsem ho vylíčila jasně :)

Odpověď odborníka:

Teoreticky přenos v bazénu možný je, ale ta pohlavní cesta je častější. Přítel se samozřejmě infikovat může při jakémkoli kontaku s vaší postiženou kůží. Typ HPV vyvolávající kondylomata je odlišný od typů způsobujících rakovinu. Pokud podstoupíte úspěšnou léčbu, nemusíte se obávat přenosu na další osoby.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: