Cotrimoxazol a kojení

Dobrý den, dnes jsem dobrala posledni tabletu Cotrimoxazolu Al forte předepsaného na zánět močových cest (dávkování bylo po 12 hodinách). Chci se zeptat, kdy můžu opět začít s kojením dítěte a zda-li je třeba mateřské mléko zadržené v prsou odstříkat (mléko, které bylo produkováno v průběhu léčby). Děkuji za odpověď HČ

Odpověď odborníka:

Pokud je dítě zdravé a prospívá dobře, můžete začít kojit ihned. V případě, že dítě má žloutenku (hyperbilirubinémii) nebo jde-li o předčasně narozené dítě, doporučoval bych s kojením den počkat. Rizika nejsou velká, cotrimoxazol nepřechází do mléka prakticky vůbec, ojediněle může vzniknout u dítěte řidší stolice.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x