Cotrimoxazol al forte

Dobrý den, již 3. týdny mám zvýšenou teplotu 37 stupňů. Začalo to rýmou bolestí v krku, lékař diagnostikoval nález na průduškách a překrvený krk a byla nasazena ATB dumox 750. Po dobrání nález na průduškách zmizel, krk byl stále překrvený a přetrvávávala zvýšená teplota 37 stupňů. Byl proveden výtěr z krku, nález bacil (bohužel nevím název, prý se normálně vyskytuje ve stolici a v nemocničním prostředí). Byl mi nasazen Cotrimoxazol al forte - 1 x za 12 hodin. Tento lék užívám dnes 2 den, bohužel nepozoruji žádné známky zlepšení. Zvýšená teplota stále trvá, navíc se přidala rýma. Bolesti kloubů, svalů nemám, kašel také ne, gynekologické problémy nemám. Nepozoruji žádnou velkou únavu, ale na hodinový aerobik, na který jsem zvyklá chodit 3x týdně to není. Ještě doplním, že pracuji v kanceláři, nekouřím, jím zdravě a teple se oblékám. Je normální, že po 2 dnech užívání léku se stav nezlepšuje??? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Edipet! Ještě vydržte, antibiotika někdy zaberou až po třech dnech užívání. Vzhledem k rýmě, která se objevila nově je ale také možné, že jste se navíc nakazila respirační virózou, na kterou antibiotika nezabírají. Pokud by se váš stav nelepšil po 5 dnech užívání antibiotik, navštivte znavu vašeho lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Umělé oplodnění jen do padesátky
Články: Umělé oplodnění jen do padesátky
Mít dítě v pokročilém věku...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: