Cotrimoxazol al forte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc ovlivňuje Cotrimoxazol AL forte antikoncepci Lindynette20, kterou beru již sedmým měsícem. Antibiotika jsem brala prvních pět dní braní prášků antikoncepce (Antikoncepci jsem brala v 21:00 a antibiotika v 15:00 a 3:00 - tedy cca 6 hodin odstup od antikoncepce, ale netuším, jestli to má nějaký vliv na účinnost prášků). S přítelem jsme měli v den devátého prášku přerušovaný styk (po ejakulaci mimo, do mě ještě ale vnikl), proto by mě zajímalo, jestli mám mít strach z nechtěného otěhotnění nebo mohu být v klidu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Cotrimoxazol nesnižuje účinek užívané hormonální antikoncepce, není třeba mít strach.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x