Črevná mikroflóra

Dobrý deň! Už som Vám písala. Zabudla som doplniť, že na UZV pečeň, žlčník, slinivka,... O.K. To " systémové ochorenie " sa volá borelióza. Liečim sa na ňu už dlhšiu liečbu. Viete, užívala som 1 mes. antb., a potom začali problémy so zažívaním. OL mi povedal, že krv. odbery sú vporiadku, ale na gastro. vyšetrenie ma poslal. Myslela som si, či to nemám ulceróznu kolitídu, ale to by museli byť známky zápalu v krvi. Teraz beriem probiotiká VSL3 1 sáčok denne. Je zaujímavé, že ako som ich začal brať, tak prestali bolesti kĺbov, chrbta a svalov, ale nafukuje ma stále a bolí žalúdok. Dobre, mohlo by ísť o rozhodenú črev. mikroflóru, ale nesedí mi, že mám desc. ploché riasy a histológia na celiakiu O.K. a malé množstvo volnej tekutiny subceacálne. Prosím, za akú dobu, ak je to rozhodená črev. mikroflóra po dlhšej liečbe antb., sa upraví zažívanie? Tiež mám také divné zvuky v črevách. Stolica skor tuhá. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, k úpravě střevní mikroflory poškozené antibiotickou léčbou by mělo dojít během několika týdnů, pokud ovšem nedošlo k masívnímu osídlení střevní sliznice silným patogenním (choroboplodným) mikrobem. Zvuky vyvolané posunováním smíšeného tekutého a plynného obsahu v zažívací trubici nepatří mezi příznaky nemocí, a zejména u štíhlých osob mohou být velice výrazné. Borelioza je onemocnění postihující různé orgány a její léčba je obtížná. Doporučuji Vám pravidelné kontroly v ambulanci specializující se na boreliózu. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: