Crohnova choroba

Dobrý den.Prosím Vás,chtěla jsem se zeptat,od května lonského roku trpím touto nemocí.Začíná 10cm orálně od terminálního ilea neprůchodná stenosa,která je z části zdilatovaná.Délka stenosy je 15cm.Podruhé se p.doktor rozhodl,že by bylo riskantní to znovu dilatovat.Po zhodnocení snímků z MR a CT enteroklýzy se rozhodl,že by bylo lepší chirurgické řešení.Když jsem mluvila s jiným lékařem,řekl že by mě museli odoperovat né jen část postiženého tenkého střeva ale i část tlustého střeva.Je mi 35let a říkal že jsem na tu operaci docela mladá,že mi nezaručí zda mi ta operace pomůže nebo mi po ni bude hůř.Že bych mohla častějc chodit na wc.Chodím tak 3-4krát denně ale tento týden mám hleny a oběvila se mi krev,co je to?Mám docela strach.Beru za léky Pentásu,Helicid,Budenofalk,Imuran.Chtěla jsem se zeptat,zda je ta operace nutná.Co jsem si přečetla o této nemoci,tak každý kdo s ní trpí,stejně tak do 10ti let půjde na operaci.Ještě bych se chtěla zeptat jestli se s touto nemocí chodí do inv.důchodu.Děkuji za odpověd.Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se Vaše obtíže zhoršují- častější frekvence stolice, hleny a krev ve stolice, operaci bych doporučovala. jak jste ale již zmiňovala , u Crohnovy chroby je poměrně vysoké riziko recidivy. Přidělování invalidního důchodu je u této choroby velice individuální a závisí na subjektivních obtížích jedince a komlikacích onemocnění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: