Crohnova choroba,posilování

Dobrý den,chci se zeptat,mám už 8 let crohnovu chorobu.před měsícem jsem byl v nemocnici,zvýšené CRP,myslim že 108.asi se crohn po letech opět ozval,byl jsem na kapačkach a po tydnu CRP v normě.ted jsem doma na nemocenské , užívám medrol,postupně vysazuji.ttento tyden beru 1tableta 16mg + 3tablety 4mg.kazdy tyden snizuji o 4 mg.muzu při braní těchto léků posilovat?dřív sem cvičil pravidelně 3xtydně a to uz 2 roky.a chtěl bych se k tomu zase vrátit.děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, raději bych posilování ještě odložila. Alespoň 2-3 týdny po doužívání Medrolu bych doporučovala vynechat zvýšenou fyzickou námahu. Reaktivace M. Crohn se zvýšenými zánětlivými parametry byla zátěž pro Vás organismu, je potřeba abyste mu dal čas na opětnou regeneraci. Záleží také jak po vysazení Medrolu budou vypadat laboratorní parametry, Medrol je imunosupresivní lék,který tlumí reaktivitu imunitního systému. Určitě se také poraďte se svým gsastroenterologem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: