Crohnova nemoc

Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem. Je mi 24 let a od svých šestnácti let se léčím s Crohnovou nemocí. V současné době je v klidové fázi, ale trvale užívám 3x denně imuran. Vyskytl se mi však problém velmi nadměrného ochlupení. Po vyšetření na gynekologii jsem byla odeslána na endokrinologii a bylo mi tam řečeno, že za nadměrné ochlupení může imuran a pokud ho budu nadále takto užívat, problému se nezbavím. Existuje, prosím Vás, jiný lék se stejnými léčebnými účinky jako imuran, který by však neměl tyto vedlejší účinky? Děkuji za odpověď. Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Renato, upřímně se přiznám, že jsem dosud neslyšela, že by Imuran způsoboval jako nežádoucí účinek zvýšený růst vousů a nenašla jsem to ani v příbalovém letáku. Studovala jsem ho pečlivě a nenapadá mě ani mechanismus, jakým by to mohl dělat. Dělala se nějaká hormonální vyšetření?? Kde jste byla na ednokrinologii? U kterého lékaře? Zda existuje jiný lék se stejným nebo podobným léčebným účinkem...na to vám musí odpovědět váš gastroenterolog. ten by měl vědět nejlépe, proč a co vám dává a zda je možné to zaměnit za něco jiného. 

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: