Crp a rakovina

Manžel mal nádor v nosovej prepážke, niekoľkokrát mu to operovali, vždy po operácii nosa sa mu vytvorili uzliny na krku, kde následne boi aj na pravo aj vľavo vybrané skupiny uzlín, ale výsledky boli dobré, t,z, že na každej strane mal zhubnú 1 uzlinu. po roku a pol mu zistili na vyšetrení pet-ct metastázy v oblasti lonovej kosti a v slabine, absolvoval 1 cyklus chemoterrapie, ale po poslddnej chemoterapii sa dostal v noci do nemocnice, lebo mal neustávajúcu štikútku , vysoký tlak 180/107 pulz 90 a veľké bolesti na hrudi, bez pocitu pálenia, točenie hlavy.Leží teraz na internom oddelení kde mu zistili vysoké CRP -73.Dávajú mu antb , tlak už má dobrý, ale stále ho idú rozpytvávať pre to CRP-čko, a o 2 týždne t.j.od 24.11.2014 má absolvovať druhý cyklus chemoterapie.Môže mať tak vysoké CRP pri svojej onko diagnóze?

Odpověď odborníka:

Milá Mariko, ano takováto hodnota CRP může být při nádorovém onemocnění. Jedná se o hodnotu zvýšenou, ale ne nijak dramaticky, rozhodně bych za tím nehledala žádný další problém.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: