Crp a sklerodermie

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mé manželce byla diagnostikována sklerodermie morphea. Ložiško se začalo propadat nedávno, proto (podle lékařky) má pouze mírné nadhodnoty ANCA-p a to anti-elastazy. Na výsledku odběrů je i zvýšená hodnota CRP, okolo 26. Manželka nebyla nemocná, nemá kaz. Chci se zeptat, zda-li to může s morpheou souviset.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mírně zvýšit hodnotu CRP může jakékoli počínající nebo končící infekční onemocnění. Hodnota 26 je opravdu mírně zvýšená, nesvědčí pro bakteriální infekci, spíše pro možnou virovou a nebo opravdu může být zvýšení v terénu základního onemocnění sklerodermie. Důležité je sledovat vývoj CRP a hodnotit ho spolu s dalšími laboratorními parametry.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Interní vyšetření
Články: Interní vyšetření
Interní vyšetření je soubor...
Cholesterol hlídejte! Vymkne-li se kontrole, můžete umřít
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Ischemická choroba srdeční
Články: Ischemická choroba srdeční
Navzdory poměrně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: