Crp info

dobry den,poprosila by som vas o informacie o cpr. priatel mal asi crevnu chripku,hnacka,horucky,odpor k jedlu.na treti den tejto chripky mu zistili crp 301,no na druhy den sme museli odcestovat do zahranicia s tym ze hned pojde na pakovane vysetrenie.na druhy den po tom vysledku mu tam namerali crp 190,s tym ze to bola nejaka crevna chripka,virus,antibiotika neboli potrebne.ani nepovedali ci treba po case zase test zopakovat.ked citam udaje o crp na internete,malokde vidno taketo vysoke hodnoty. kedze na druhy den to o tak vela kleslo,je mozne ze to teraz bude klesat?a hnacka este pretrvava,sice menej,uz to je 6.den.dakujem.

Odpověď odborníka:

Hodnoty CRP v našich laboratořích se většinou hodnotí tak, že do 10 je to normální nález (ale přesná hodnota záleží na laboratoři). Hodnota 300 je skutečně hodně vysoká, ale při závažných celkových infekcích může být. Zdá se mi nepravděpodobné, že by za 1 den poklesla na 190, domnívám se, že je to dáno tím, že bylo vyšetření provedeno v jiné laboratoři, kde mají jiné referenční hodnoty. Rozhodně bych další odběr doporučila až za cca týden či 10 dní.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: