Ct břicha

Dobrý den, dnes mi bylo na SONO doporučeno CT břicha pro vyloučení začínajícího zánetu nebo drobného ložiska na slinivce. Mám ale obavy z CT vyšetření, když mi již bylo děláno hodně rtg snímku, jak v dětství tak i před rokem ERCP při operaci žlučníku. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné změnit CT vyšetření na MR vyšetření, při kterém není riziko ionizujícího záření. Zda je možné MR vyšetřením zjistit event. změny na slinivce. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Samozřejmě, MR je citlivější a přesnější. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz Máte toho za sebou hodně, Stálo by za to, zamyslet se nad tím, proč to vše takto je.

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: