Ct krku, nebezpečí záření

Dobrý den, podstoupila jsem před časem ct krku kvůli bulce pod uchem. Na internetu jsem si přečetla článek o ct a jeho nebezpečí, kde se píše, že ct krku je velmi nebezpečné, protože dochází k ozáření štítné žlázy, což způsobuje rakovinu i po 5 az 20 letech po zákroku a stačí k tomu jedno podstoupení ct krku. Chtěla bych se zeptat na pravdivost teto informace. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by prokazatelně ozáření z CT vyšetření zůsobovalo nějaké problémy či choroby, dávno by jej zakázali a toto vyšetření by nebylo prováděno. Memusíme věřit všemu, co je na nternetu psáno, proto vám vyjadřuji obdiv a pochvalu za to, že těmto informacím nepodléháte a ptáte se ještě na jiných místech. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: