Ct plic

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem na CT hrudníku, kde mi byla zjištěna solitární paramediastinální bula vlevo v S3 velikost 1 cm. Co to je a může to mít souvislost s předchozím prodělaným zánětem plic?? Může se to zvětšovat nebo je to setrvalý stav? A může to mít do budoucna nějaké následky? Děkuji moc za Vaši odpověď, Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, se zánětem plic to souviset může a nemusí, může se to zvětšovat i zmenšovat, následky to může mít podle toho, co to je, jeslti je to nádorového charakteru (lze poznat pouze z histologie), nebo jen postinfekční stav, nebo jste to tam měla a pomalu se to zvětšuje... důležité jsou také Vaše subjektivní potíže. Pokud by se to zvětšovalo, může to utlačovat plíce, orgány v mediastinu (srdce, jícen, velké cévy)... takže je vhodné domluvit se na dalším postupu s CT indikujícím lékařem

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: