Ct při obezitě

Je mi 72 let a jsem obézní (132 kg). Lékařka mi sdělila, že potřebuji vyšetření na CT z důvodu silných bolestí bederní páteře. K vyšetření musím zhubnout 15 kg, jinak prý na CT nelze. Nemohu se pořádně hýbat, beru warfarin pro silné fibrilace síní, mám břišní kýlu po operaci žlučníku, TEP, po které mám jednu nohu kratší. před 30 lety mně zjistili paraproteiny IGG (od té doby bez kontroly). Po operaci TEP jsem přibrala za 12 let 30 kg. Zhubnout nelze. Mohu být na CT vyšetřena? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bohužel pokud vaše hmotnost překračuje limit výrobce CT , pak nikoliv.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Články: Gastroezofageální reflux (GER) u dětí
Většina kojenců si občas po...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Když cigarety kradou spánek
Články: Když cigarety kradou spánek
Nikotin patří stejně jako...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x