Ct s kontrastem nebo bez

Dobrý den.Prosím o odpověd,jestli CT bez kontra.látky neprokázali žádny nález,jestli tam nic opravdu nemůže být,nějaký malý nádor,jestli by to bylo odhaleno u CT,anebo kdy by byl nějaký problém tak by se to zobrazilo??Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží, proč bylo CT děláno. Někdy stačí CT bez kontrastu, někdy je potřeba provést vyšetření s kontrastem - zejména když se vyšetřují cévy. Obecně pokud na základě obtíží pacienta a fyzikálního vyšetření (pohmat, poslech atd.) lékař usoudí, že stačí vyšetření bez kontrastu, věřila bych mu a s negativním výsledkem vyšetření bych byla spokojená. Pokud bych však měla dál obavy, zeptala bych se svého lékaře, zda je opravdu nález určitě negativní a co mi tedy způsobuje obtíže, když CT vyšetření nic neprokázalo.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: