Ct ten střeva a malinko viditelné břicho

crohnova choroba Dobrý den Chtěla jsem se zeptat,na ct ten střeva jsem byla,ale teď jen čekám Doktorka chce vyloučit IBD,KOLONOSKOPIE V POŘÁDKU:PÍŠE V NÁLEZU: NA SPODINĚ CÉKA MAZLIVÁ STOLICE ZNEMOŽŇUJE PRONIKNUTÍ DO TERM.ILEA příznaky: Bolest břicha, Poruchy vstřebávání,Ztráta energie, chuti k jídlu a tělesné hmotnosti hubnutí Je normální po ct sol.manitoli mít potom 7x průjem? Příznaky bolest o kolo pupíky,když se přejím nafoukne se mi břicho až je tvrdé,stolice jde jen trochu při zatlačení po velké stravě.Často zácpa,někdy při zatlačení jde něco málo,občas průjem ale málo kdy. Když nejím bolest je menší ale při pohybu bolest je a někdy i po jídle větší. Váha za měsíc 7kg a to mám střídavou dietu,hodně jogurtu pšeničné klíčky do jogurtu po ránu,Mám granulom z loňské operace,ale doktoři říkají že to s tím nesouvisí. Bolesti už trvají 2 měs a je to ještě horší,v dubnu se ta bolest dala vydržet,ale od května se to zhoršilo. Když jím málo dá se to vydržet ale přesto používám tep obklady o kolo pupíku. Chuť k jídlu hodně malá,jeden den si řekne a druhý den nemá tělo potřebu. Tlus střevo je v pořádku po kolonoskopii. Může to být crohnova choroba? Nebo to může mít i jinou příčinu? Ta nejistota je hrozná proto píšu. Moc děkuji za odpověď poprosím na maila na tuto stránku už se nedostanu. Odpověď odborníka: Může jít o nespecifické střevní záněty (Crohnovu chorobu), celiakii (nesnášenlivost lepku) či jinou alergii, chroby slinivky... Ten průjem po zákroku je možný. MUDr. Eva Dogoši Dobrý den Chtěla jsem se zeptat,jak jste psal uvidí to ct ty problémy s kontrakstní látkou do žily a 2l tekutiny na tenk střevo,vidí to ct vše v břiše? ::Může jít o nespecifické střevní záněty (Crohnovu chorobu), celiakii (nesnášenlivost lepku) či jinou alergii, chroby slinivky... ps:Po této aplikaci jsem měla v sobotu koláče od reakce kontr látky,nesmím penicilín paralen.Takže imunita nic moc. Moc děkuji za Odpověď Olga

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nerozumím vaší otázce - je to všechno strašně zmatené. Ct vyšetření zjistí mnohé - hlavně stav a sílu sliznice, postižení střev /tenké, tlusté, slepé.../ a rozsah postižení, uzliny v břišní dutině - lékaři vše potřebné vyčtou, jsou na to školeni. Do té doby, než budete mít výsledky se stejně nic dělat nedá, vyčkejte a u lékaře se na vše, čemu nebudete rozumnět , raději zeptejte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: