Ct vysetreni

Nevím zda můj dotaz by měl být směrován vám nebo někomu jinému, ale přesto prosím o jakoukoliv odpověd. Chtěl bzch se prosím zeptat, jaká je pravděpodobnost výskytu rakoviny v budoucnu a po prodělaném CT vyšetření břicha( přesně hrudník, břicho, pánev), myslím tím zda je nějak zvýšena pravděpodobnost a také vliv tohoto vyšetření na plodnost, DNA či nějakou možnou poruchu dítěte konktr. muže. Velice pěkně děkuji Michal

Odpověď odborníka:

Milý Michale, po jednom vyšetření CT nemusíte mít vůbec žádné obavy s vedeljších účinků způsobených radiací. Ct přístroje jsou dnes velmi moderní, snímkují velice rychle, takže radiační zátěž je mnohem menší než před několika lety a po jednom provedeném vyšetření je pro Vás opravdu nevýznamná.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: