Ct vyšetření a plánované otěhotnění a ct vyšetření a obava z budoucího padání vlasů

snažíme se o další miminko. Bohužel jsem nyní musela kvůli otřesu mozku podstoupit CT vyšetření muzku (bylo naštěstí v pořádku). Trvala jsem na ochranné zástěře, takže jsem byla od krku po kotníky při vyšetření krytá. Přesto mám strach. Tento měsíc vynecháme, můžeme ale ve snažení v dalším cyklu pokračovat nebo je lepší si dát delší pauzu? Nemohlo CT vyšetření uškodit i jinak než mé psychické pohodě? Ještě jednu obavu mám - v jednom zdroji jsem vyčetla, že ozáření při CT je tak velké, že po něm mohou začít padat vlasy. Mám mít obavy? Děkuji moc za radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vážená paní ,Vaše obavy považuji za zbytečné.jednorázové Rtg zatíźení by poškodilo plod,ale protože jste nebyla těhotná,nedošlo k žádnému poškození.Padání vlasů jsem nikdy neviděla ani o něm ne slyšela.

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x