Ct zápěstí

Zdravím. mám prosím dotaz ,mám již od srpna problém ze zápěstím levé ruky. napíši to stručně, od srpna jsem na neschopence celou dobu jsem žádal svého obvodního lékaře zda mě nemuže poslat za specialistou na v ct , nebo podobně. to mi bylo odmítnuto že mám prej artrozu .byl jsem puvodně lečen na zánět šlach , a dostal jsem fizikál.lečbu rhc to nepomohlo. nu pan doktor ortoped mě poslal za specialistou do prahy ,tam bylo nařízeno udělat ct, zápěstí vlevo -ossifikace vel 5 mm. v distál.radioulnár.skloubení s artrot.změnami v tomto skloubení.kalcifikace či ossifikce ventr,od proc.styloiedeus ulnate vel6 mm.kalcifikace mněk,tkání dorzálně iod dist metaepifýzy ulny velikosti 6mm. ,prosím zda mi mužete poslat překlad v ct. již jsem konečně obědnán specialistou na operaci , problém je že se mi blokuje zápěstí a nemohu sním hýbat pul roku trvá tento stav ,ted když mám jít konečně na operaci za 1měsíc a pul tak mě má paní obvodní doktorka osočuje že jsem doma již dlouho a že nezná duvod mé neschopností. snad jsem to napsal dobře ,děkuji za vaší odpověd.přeji pěknej den.m.k

Odpověď odborníka:

Existence heterotopických osifikací, tj. vápenitých shluků řešeno laicky na místech, kde většinou nejsou vyvolávají potíže při pohybu, bolesti
Mohou to být změny po úrazech, změny po přetížení v místech úpon šlacha, nebo vaz a kost. Tyto místa potom bolí a vyvolají hmatný nález.
Diagnoza vám byla jistě napsána na popisu CT vyšetření a v závěru vyšetření ortopeda, který vám operaci doporučil
V tomto dotazu nemáme možnost změny na CT vidět.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: