Cukr a zánět

Proč nadbytek cukru nebo omega 3 způsobuje zánět?

Odpověď odborníka:

Krásný den Adame, to je na složité vysvětlování biochemie. Stačí vědět, že v těle jsou důležité různé poměry živin a látek. A co se týče mastných kyselin je to v tomto případě vyváženost omega-3 a omega-6. Pokud je v těle mnoho omega-6 a málo omega-3, pak se dá říci, že dochází k poškozování buněk a tím i tkání. Týká se to pak jak cévního systému, tak kloubů, mozku i tukové tkáně.

Ing. Martin Škába
Ing. Martin Škába

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Ing. Martin Škába, výživový specialista a kouč zdravého životního stylu

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: