Cukrovka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na cukrovku mého muže. minulý rok v červenci mu náhodou přišli na to že má cukr 17 v krvi ale měl i zvýšené jaterní testy, prý měl asi nějakou infekci v těle. od té doby bere lék na cukrovku COMPETACT ještě asi 3 měsíce jak nasadil léky byl cukr vyšší a pak klesl na normální hodnotu a od té doby je cukr pořád v normě i když jí normálně zákusky, čokolády, bůček, muž má 105 kg a opravdu žádné problémy nemá, a tak se ptám: je možné aby cukrovka byla jen přechodně při nějaké infekci kdy měl zvýšené jaterní testy? Bere můj muž léky zbytečně? Kdyby léky vysadil tak by byl cukr pořád dole? Mám kolem sebe více lidí s cukrovkou, a všichni berou léky, ale musí také dodržovat příslušńou dietu aby byly OK jinak jim i přesto že berou léky se cukr zvedá. Děkuji Vám moc za odpověď Nikol.

Odpověď odborníka:

Cukr je v normě proto, že manžel bere léky. Po vysazení zcela jistě dojde k opětnému zhoršení. Ale v některých případech tohoto diabetu 2. typu dojde k úplnému vyléčení, pokud pacient zhubne a drží dietu.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: