Cukrovka po porodu

Dobrý den,mám dotaz,jsem půl roku po porodu a v těhotnství byla těhotenská cukrovka.Ted po po půl roce jsem byla na OGGT a ten byl negtivní,jen hodnota na lačno je prý zvýšená 5,96.Co to pro mě ted znamená?I když ráno než jsem šla do laboratoře jsem se měřila glukometrem a měla jsem 4,7 je možné,že to o tolik vyskočilo i když tedy glukometr není úplně přesný?Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Milá Markéto, na závěry z provedeného vyšetření se ptejte Vašeho lékaře - k přesnějšímu posouzení Vašeho stavu bych potřebovala mít více informací, např. Vaši rodinnou anamnézu, body mass index, léky, které berete, nemoci, se kterými se léčíte apod. Takto můžu aspoň říct, že jste bohužel ve vyšším riziku rozvoje diabetu v průběhu života, a zabránit tomu nebo oddálit nástup nemoci můžete správnou životosprávou, pravidelným pohybem a udržováním normální tělesné váhy. Strava by se měla blížit diabetické dietě. Kontroly krevního cukru je vhodné provádět alespoň 1x ročně. A k dotazu na různé hodnoty glykémie z laboratoře a z glukometru - věřila bych spíše laboratoři, glukometr opravdu není tak přesný.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: