Cvičení pilates po operaci lymfatických uzlin

Dobry den, vedu cvičení pro ženy na celkové zpevněni těla, používám metodu Pilates pro odbourání sval.dysbalancí a kombinaci strenčiku, mám v kurzu novou paní, jenž je 2 roky po operaci lymf. uzlin v podpaží, lékař jí řekl, aby se šetřila, bohužel paní neví, jak se nepřetěžovat a co může v pohybu dělat, je z toho zmatená, protože sama cítí potřebu pohybu a zpevnění těla a já ji nechci ublížit z důvodu neznalosti, paní má zkrácené prsní svaly, protrakci v ramenou, celková ochalost těla je zřejmá, protahování paží v lehu na zádech, které používám k protažení svalů a uvědomění si rozsahu páteře na podložce vč.lopatek atd, tak to ji dělá dobře, jenže se BOJÍ dělat všechny pohyby, protože neví, co si způsobí či nezpůsobí, já jí chci pomoci tím příjemným ale nechci nic podcenit, myslím si ,že paní má hodně aktivní horní zkřížený syndrom tj. zkrácené a ochablé protistrany svalů trupu, a proto má problémy i s obyčejným dopnutím paže, ale vás prosím, zda byste mi mohli napsat, čeho se u takových klientů VÝSLOVNĚ vyvarovat třeba z důvodu toho, že po operaci jim určité možnosti pohybu jsou znemožněny, stačí mi i odkazy na www diskuse odborníků, či literaturu, mnohokrát děkuji za trpělivost a pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Blanko, u takovýchto pacientů bych dbala pouze na jejich upozornění aby cviky prováděli klidně, naslouchali svému organismu, nikdy nic do maxima arozhodně ne do bolesti. Myslím si, že Pilates je v takovýchto případech vhodnou metodou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x