Cvičení zumby

Dobrý den, doslechla jsem se o nevhodnosti cvičení Zumby s ohledem na bederní páteř a kolena,... ráda bych věděla, zda je to nějak zásadní, nebo jen fáma. Mám malé chronické problémy s bederní páteří, je více prohnutá (rodově dané) ale nic závažného, co se týče kolen a kotníků, tak nic zásadního, vyvrtnutý kotník a operace menisku na koleni, ale nic s čím bych nebyla schopná běžně fungovat. Spíše se to ozývá při velké zátěži. Proto bych ráda věděla, zda se do tohoto "sportu" můžu pustit. Jen rekreačně- cca 1x týdně. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Hano, bez praktického vyzkoušení účinku cvičení se nemůžete správně rozhodnout. Záleží na sestavě cviků a jejich provádění. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: