Cvičenie a štítna žľaza

Dobrý deň pani doktorka, mám otázku ohľadom toho, či je možné počas liečby na šž v mojom prípade cvičiť. V úvode mi bola zistená hypertyreóza, ktorá po mesiaci užívania Thyrozolu 10mg prešla do hypotyreózy. Potom mi bol nasadený Euthyrox 50, ktorý som nadalej užívala s Thyrozolom 5mg. Po poslednej kontrole (pred 2 týždňami) som mala THS 2,58 a FRT4 10,07. Pani doktorka vysadila Thyrozol a Euthyr. beriem nadalej. Jej záver znel: Tyreotoxikoza v substit. liečbe s prechodom do hypotyreozy, hodnotim ako hashitoxikoza, t.č. euthyroza na liečbe. TRAK negat. Chcela by som začať cvičiť a pomaličky priberať na váhe a svalstve lebo mám iba 40,5kg a pred dvoma rokmi som cvičila a vážila 44kg, môžem teda cvičiť či radšej ešte nie? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Odpověď odborníka:

V případě, že se cítíte dobře, cvičení nic nebrání.
Mějte se hezky a přeji krásné svátky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: