Cysta

Dobrý den, již asi 5 měsíců se trápím s bolestmi zubů,hlavy,ucha,krku. Zubař mě opravil asi 6 zubů, bolest stále stejná, migrující po hlavě v různých místech. Poslal mě na rentgen dutin, kde mě napsali: Čelní dutiny jsou volně vzdušné, levá maxilární je téměř celá zastřená širokými lemy, dně až náznak kulovitého stínu-cysta. Na to mě ORL lékař objednal na operaci-sinoskopii. Ale upozornil mě, že po odstranění nemusí být bolet utlumena,že to nemusí být tímto. Nevím, zda mám operaci tedy podstoupit. Mám strach. Nyní po cca. 5 měsících už bolet působí pouze při konzumaci jídla nebo pití. Jakékoliv studené nebo teplé dělá silné problémy na kousací zuby dole i nahoře. Jinak již bolet nemigruje,jako před tím, kdy bolelo třeba ucho, po té hlava vzadu, oko, krk. Nyní pouze ty zuby. Doporučili by jste takovou operaci? Nebo raději ne? Pomůže mi to? Může to být opravdu tou cystou? Děkuji za jakýkoliv názor. Franta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, před operací bych ještě jednou důkladně vyšetřil všechny zuby, zda nekteré z nich nemají v kořeni chronický zánět (bude potřeba zhotovit i detailní rtg snímky zubů) a operaci realizoval až po vyloučení zubní příčiny. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: