Cysta

Dobrý den, při punci cysty nadklíčku pod svalovou vrstvou o velikosti 50*30mm mi bylo řečeno, že se jedná o lymfatickou malformaci. Obsah byl zcela odsán, Chci se zeptat, o co se jedná, jestli se stane, že se někdy obsah nedoplní a jestli po odoperování cysta nenaroste znovu? Chci ještě podotknout, že mi útvar už delší dobu stlačuje nervy(mrtví mi částečně ruka), při zákroku jsem téměř nic necítila(bez anestezie) a ani při podání kontrastní látky pocit tepla, je to v pořádku? Děkuji za odpověď, Vendula

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nerozumím vašemu vyjádření, že vám ůtvar ztlačuje cévy a nervy, když předtím uvádíte, že byl zcela odsát. Mohlo se ale stát, že nervy jsou zavzaty do stěny této cysty a ona růstem poškodila jejich průběh, proto nemáte takovou citlivost jako předtím - nejde tedy o ůtlak,spíše poškození nervů růstem útvaru. Bohužel vám nikdo nezaručí, že se obsah nedoplní, sledujte oblast a kdyby se situace zhoršovala a citlivost nějak měnila, jděte zase k lékaři na kontrolní vyšetření. Měla byste absolvovat určitě neurologické vyšetření ke stanovení míry postižení nervů /aby se dalo i do buducna srovnávat, zda se stav lepší či zůstává stejný../ - popř.by neurolog mohl navrhnout způsob léčení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záděry řešte co nejrychleji!
Články: Záděry řešte co nejrychleji!
Záděra představuje sice...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Se stoupající oblibou tetování se zvyšuje i výskyt autoimunitních onemocnění
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vrozený vysoký cholesterol – porazme ho společně!
Články: Vrozený vysoký cholesterol – porazme ho společně!
Pacientské organizace hrají...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: