Cysta

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o názor. Je mi 27let, bezdětná, zdravotní stav dobrý. Dne 19.4.2010 mi byla ultrazvukem zjištěna cysta v malé pánvi (vpravo za MM) 3,5 - 4cm. Poté mi byla mým ošetřujícím gynekologem podána 2x po sobě injekce, které měla podpořit prasknutí cysty. Po kontrole dne 13.7.2010 se zdálo, že cysta již není přítomna (necítila jsem bolest při prohmatu), ale ultrazvuk znovu cystu ukázal, velikost 5,5-6cm. Nyní (11 dnů před menses) mi chce lékař opět podat injekci, aby cysta praskla. Za 14 dnů ale odjíždím na dovolenou a mám obavu, aby nenastaly nějaké komplikace. Domníváte se, že by bylo lepší nechat cystu v klidu a řešit ji až po dovolené ? Je možno vzít léky na oddálení menzes, kdyby mi byla podána injekce ? A poslední - nebylo by lepší cystu z těla vyoperovat než čekat až praskne ? Pokoušíme se s manželem o miminko. Děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Moniko! Do začátku dovolené vám zbývá ještě 14 dní, na vašem místě bych se přikláněla spíše k aplikaci injekce (ale záleží také na tom zda cestujete do zahraničí a pokud ano na kvalitě lékařské péče v daném místě). Operativní odstranění či punkce cysty jsou jistě dalším možným řešením, proberte tuto s možnost s vaším gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x