Cysta

Dobrý den,mám cystu na levém laloku,krevní testy v pořádku,Udělaná punkce.Po které se cysta znovu naplnila .Dnes jsem byla u lékaře v nemocnici.Moje paní doktorka doporučila spálení cysty,ale pan doktor řekl že to není nutné že mám jít na operaci.Nález PL je 56x31x26mm,objem 23ml,LL50x19x18mm,struma polynodosa,objem ŠŽ32ml,velky komplexní nodusLL,objem 12,5ml dobře ohraničenys jemným halo lemem.Chci se zeptat jestli je operace nutná nebo je i jiná léčba .Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě velkých uzlových strum doporučuji také raději operaci. Není to pravidlem, ale přeci jenom se občas setkáváme s tím, že se ve velkém nezhoubném uzlu objeví malé ložisko karcinomu, které nebylo punkcí zachyceno. Podání radiojodu je spíše doporučováno u starších osob s velkou hyperfunkční difuzní strumou nebo u pacientů s Graves-Basedovou toxikozou (hlavně zpěváků nebo učitelů), kde hrozí při operaci riziko obrny hlasivkového nervu. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: