Cysta

Dobry den pani doktorko, V listopadu jsem mezi cykly lehce krvacela asi tyden. Byla jsem zrovna na dovolene, takze jsem k lekari nesla. Posledni dva dny bylo krvaceni silnejsi a citila jsem slabost (nejspise spojenou se ztratou krve). Posledni den rano jsem se necitila dobre, bylo mi na zvraceni. Kdyz jsem sla na toaletu, omdlela jsem. Pak jsem take nekolikrat zvracela dokud zaludek nebyl prazdny (ikdyz jsem mela asi jen sklenku dzusu). Prijela pro me sanitka a namerili mi tlak 8560 a vzali me do nemocnice. Tam mi udelali tehotensky test (negativni) a doktorka mi rekla, ze mam nedostatek soli a proto jsem omdlela. Byla to podle me naprosta hloupost, ale neresila jsem to. Po navratu jsem sla ke sve gynekolozce, ktera pri ultrazvuku nezjistila nic zasadniho. Rekla mi, ze je mozne, ze mi praskla cysta. Od te doby citim porad lehky tlak na prave strane podbrisku - vedle klicni kosti. Posledni dobou je ten tlak vetsi, nekdy me to lehce boli. Bojim se, ze mi roste dalsi cysta. Docela se bojim, ze mi zas praskne za stejne dramatickych okolnosti. Je mi 30 let a zadne cysty jsem predtim nemela. HA neuzivam. Pokud mam dalsi cystu, myslite si, ze bych mela na nejaky cas HA uzivat? Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, klíční kost je zcela jinde, než je podbřišek. Bolesti podbřišku si však zasluhují vyšetření lékařem a proto zajděte na kontrolu. Nasazení hormonální antikoncepce zvažte po dohodě se svým lékařem, antikoncepce snižuje výskyt cyst, ale neřeší již případnou existující cystu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x