Cysta

Dobrý den, lékařkou mi bylo sděleno, že na pravém vaječníku mám cystu o velikosti 3 cm, ale že je to taková velikost, kterou by vůbec neřešila. Byla mi změněna antikoncepce kvůli složení z náplastí Evra na prášky Lamya. Změna byla především z důvodu vyššího rizika trombózy. Před změnou HA sem žádnou cystu neměla. Zhruba před rokem jsem měla zánět dělohy a vejcovodů. Po užívání nové antikoncepce jsem přestala úplně menstruovat. Může mít změna HA vliv na vznik cysty? A opravdu je ta velikost tak zanedbatelná?

Odpověď odborníka:

Cysty se mohou během cyklu vytvořit, často před menses vymizí, a skutečně velikost 3 cm je malá, a pouze se sleduje, operační řešení se zvažuje tak od 5-6 cm, takže buďte klidná Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x