Cysta a krvácení

Dobrý den, Mám bolesti v podbřisku na pravé straně delší dobu k tomu se přidalo krvacení.Menstruaci mám pravidelnou a ta zkončila před 14dny(než začalo toto krvácení) a měla začít až za týden. menstruac.mám po 19-20dnech.tohle krvácení začalo mezi není tak silné jako normální menstrace.Zašla jsem k lékaři pro jistotu a zjistil cystu na pravém vaječníku o jako se jedná mi neřekl jen ukazal prsty jak je asi velika cca5cm až 6cm řekl jen že je dost veliká.Předepsal mi Norethisteron 3x1tbl.na zastavení krvácení.Má tento lék i vliv na zmenšení té cysty nebo její zmizení?v příbal.letáku písou ze se používá i na cysty ale taky v nežádoucích příznaku se píše že se mouho tvořit cysty.Doporučil antikoncepci chci se taky zeptat jestli při užívání antikoncepce když nebudu mít ovu tak se cysty nedělají a jestli pomuže k zmizení té kterou ted mám.pokud cysta praskne a je větší jaká jsou rizika?Krvácení po 2dnech přestalo ale bolest v podbřišku a na pravé strane je pořád.Děkuji

Odpověď odborníka:

Norethisteron je na zástavu krvácení, antikoncepce skutečně může zastavit tvorbu cyst,ale pokud je cysta jak píšete 6 cm a přetrvávala by i po menses, bylo by vhodné zvážit i operační řešení.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Zápach z úst. Nepříjemnost, která se možná týká i vás
Vývoj novorozence
Články: Vývoj novorozence
Novorozenecké období trvá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte 8 potravin, které vyvolávají nejčastější alergie
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Články: Borelióza a revmatoidní artritida? Záměna možná!
Dvě různá onemocnění, dvě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: