Cysta a otěhotnění?

Dobrý den. Byl mi píchnut agolutin po kterém se dostavila MS za 5 dní. Dnes jsem navštívila doktora kvůli krvácení, které trvá dnes již 9tý den. Na UTZ byla cysta 5cm (prý z ovaria, které neprasklo). Pan doktor mi napsal THIAMIN 1x1 (2 balení) a ascorutin 3x1 do doby, než přestanu krvácet. Dále mám předepsán DUPHASTON (20-24 den cyklu). Snažíme se s manželem o miminko. Bude možné i při této cystě oěhotnět? Úplně jsem se zapomněla zeptat. Je možné, že budu ovulovat? Nebo je otěhotnění v takovém stavu a při těchto lécích vyloučeno?? Za 3 měsíce mám přijít na kontrolu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duphaston otěhotnění nebrání. Stejně tak není vyloučeno ani otěhotnění s cystou. Cysta může spontánně prasknout. Pokud by přetrvávala, rostla by či by vám činila obtíže, pravděpodobně by přišlo na řadu chirurgické řešení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x